Webová prezentace byla spuštěna

21.12.2013 00:37

Vítejte!

Jak mi čas dovolí, budu přinášet informace o Sibiřkách a Něvičkách, ale i jiných kočičkách .  

Ve fotogaleriích vám nabídnu fotky typických Sibiřek a Něv  nejen od nás, ale i z výstav a chovatelských stanic svých přátel a domovů "mazlíků"

Zdraví je priorita. Kdo by chtěl kupovat nemocné kotě ? Traduje se, že Sibiřky jsou "přírodní plemeno", tedy zdravé.  Oproti jiným plemenům to tak zatím vypadá, ale to neznamená,že  se jich běžné kočičí nemoci netýkají. Jak to tak, k velké lítosti zodpovědných chovatelů někdy bývá, jsou mezi chovateli i ti , kteří na zdraví a povahu (mnohdy ani na typ) chovaných koček mnoho nehledí . Přesto, že Sibiřky nepatří k "top populárním plemenům " a tedy se jim vyhýbají "množírny s PP i bez"  ne každý chovatel dbá na zdraví a povahu svých odchovů tak, jak by měl. 

 Přidám pár odkazů na stránky s odbornými komentáři  . Přesné informace o nemocech, které mohou kočky potkat jsou na internetu odborníky velmi dobře popsány , tak proč být "papežštější než papež", že ?

Povaha je , myslím pro soužití s kočičkou důležitější než její vzhled. Budeme se proto věnovat i tomuto tématu. 

Jak má Sibiřka/Něva vypadat říká STANDARD plemene . Přesto je vidět mnoho rozdílných typů těchto koček a vlastně všechny jsou na výstavě hodnoceny minimálně známko Výborná /Excelent. Povíme si tedy, jak by taková Síba měla vypadat dle uznávaných světových chovatelů.